Open top menu
Sanem Kalfa și George Dumitriu – Canto de Ossanha

Sanem Kalfa și George Dumitriu – Canto de Ossanha

Cred că am intrat într-o perioadă braziliană a gusturilor mele în materie de jazz (vezi Brazilîn episodul trecut al Duminicii de Cover). Ossanha este o entitate spirituală prezentă în religiile africane și afro-braziliene, responsabilă de plantele medicinale. Canto de Ossanha este un standard brazilian scris de Baden Powell, unul din cei mai importanți chitariști brazilieni ai secolului 20, pe versurile lui Vinicius De Moraes.

La Duminica de cover de azi, noi vă propunem un aranjament muzical realizat de chitaristul român George Dumitriu și interpretat alături de cântăreața turcă Sanem Kalfa. Sanem și-a început cariera ca violoncelistă, dar după 12 ani de instrument a optat pentru o carieră vocală. În iulie 2010 câștigă premiul I al Festivalului de Jazz de la Montreux, într-o competiție al cărui juriu a fost prezidat de Quincy Jones. După ce apare ca invitată pe mai multe albume ale unor trupe, printre care Kaja Draksler Acropolis Quintet, Steven Kamperman Horizon Trio sau Iordache, primul album Sanem Kalfa, intitulat Nehir, apare în noiembrie 2014.

George Dumitriu este un chitarist de origine română, absolvent al conservatorului din Groningen și master chitară jazz la cel din Amsterdam. George Dumitriu apare atât în formula Kaja Draksler Acropolis Quintet, cât și în Steven Kamperman Horizon Trio.

Sanem Kalfa și George Dumitriu vor concerta vineri, 22 mai, în Sala Unirii din Alba Iulia, în cadrul Festivalului Internațional de Jazz Alba Jazz 2015. Detalii suplimentare puteți obține urmărind pagina de facebook a festivalului.

Daniela Stefan
Written by Daniela Stefan

Crescută cu muzică clasică și-ndrăgostită până în vârful urechilor de jazz-ul afro-cubanez, contemporan și cel inspirat de folclorul românesc.

No comments yet.

No one have left a comment for this post yet!

Leave a comment


eight × 5 =