Open top menu
Chick Corea & Bela Fleck – Brazil

Chick Corea & Bela Fleck – Brazil

Brazil sau mai exact Aquarela do Brasil pe numele ei original este una din cele mai cunoscute piese din Brazilia, compusă în 1939 de Ary Barroso. Vorbind despre piesă, Barroso spunea că a dorit să compună o piesă care să nu aibă legătură cu temele tradiționale ale samba-ului brazilian – tragediile vieții sau scenarii de dragoste, deja explorate de mulți alți muzicieni. Așa s-a născut o piesă despre măreția, valoarea și bogăția Braziliei [link].

În 2007, Chick Corea și Bela Fleck colaborează la realizarea albumului The Enchantment, alături de piese scrise de cei doi făcându-și loc și această variantă pian și banjo a piesei Brazil. Albumul a avut parte de recenzii extrem de bune din partea criticilor (e cazul celei scrise de Stephen Wood pentru All about jazz).

A perfect synthesis of two of the greatest American musical traditions. Stephen Wood, All about jazz

Dacă Chick Corea a fost de mai multe ori prezent la București (ultima oară cred în 2012, sper să nu greșesc), Bela Fleck vine în premieră în România pe 5 noiembrie, la Sala Radio, alături de soția sa, Abigail Washburn. Spectacolul face parte din turneul de promovare a albumului ce poartă chiar numele celor doi, Bela Fleck & Abigail Washburn. 

Biletele sunt disponibile în reţeaua Eventim (magazinele Germanos, Orange Shop, Vodafone, Domo, librăriile Cărturesti şi Humanitas) şi online pe www.eventim.ro.

Daniela Stefan
Written by Daniela Stefan

Crescută cu muzică clasică și-ndrăgostită până în vârful urechilor de jazz-ul afro-cubanez, contemporan și cel inspirat de folclorul românesc.

1 Comment responses

Leave a comment


+ 6 = fourteen