Open top menu
Herbie Hancock & Céu – Tempo de Amor

Herbie Hancock & Céu – Tempo de Amor

Eu v-am spus că am o atracție aparte pentru latin jazz, astfel că să nu vă mirați că azi, la Duminica de cover, vin iar cu o piesă din această zonă. Tempo de amor este o piesă scrisă de chitaristul brazilian Baden Powell pe versurile compatriotului său, poetul Vinicius de Moraes. În 2010, Herbie Hancock o include pe albumul The Imagine Project, într-o variantă interpretată alături de cantautoarea braziliană Ceu.

Albumul The Imagine Project a câștigat în 2011 premiul Grammy pentru Best pop collaboration with vocals și a ajuns până pe locul 2 în Billboard Jazz Albums. Este o colecție impresionantă de world music, nu doar ca piese abordate, dar și ca instrumente folosite, totul cu scopul de a furniza un mesaj pentru umanitate și toleranță interculturală. Albumul a fost dublat și de un documentar ce prezintă perioada înregistrărilor. Pe el mai apar artiști ca Seal, Pink, Jeff Beck, John Legend, Juanes sau Dave Matthews (lista tuturor artiștilor care au contribuit este uriașă).

The album and film stands, on one level, as powerful testaments for the goals of world peace, humanity and tolerance, and respect for our planet, but The Imagine Project shall remain at its core, entertainment content that is creatively and emotionally deeply fulfulling. Sursa: www.herbiehancock.com

Daniela Stefan
Written by Daniela Stefan

Crescută cu muzică clasică și-ndrăgostită până în vârful urechilor de jazz-ul afro-cubanez, contemporan și cel inspirat de folclorul românesc.

No comments yet.

No one have left a comment for this post yet!

Leave a comment


+ two = 3